Patricia Akkermans

Praktijk natuurgeneeskunde - Nijmegen


Natuurgeneeskunde-

Energetische therapie, healing of magnetiseren

Wat is natuurgeneeskunde?

Onder natuurgeneeskunde worden alle vormen van genees-en heelkunde verstaan die werken op een manier of met een methode die het natuurlijke zelfhelend vermogen of de eigen kracht van de mens stimuleren. Dit wordt ook wel complementaire zorg of alternatieve zorg genoemd. ​​​

In mijn praktijk werk ik met energetische therapie, ook wel healing of magnetiseren genoemd. Door mij op je af stemmen en via handoplegging help ik de energiedoorstroming of levensenergie door je hele lichaam (weer) te bevorderen. Hiermee wordt heling en genezing ingezet.

Belangrijk hierbij is om je te realiseren dat heling of genezing een samenwerkingsproces is tussen jou en mij. In feite zijn mijn handen alleen een instrument om jouw lichaam te helpen zichzelf te gaan genezen of helen. Het komt dus ook voor dat de behandelingen niet aanslaan omdat deze manier van werken niet bij je past.

Ik behandel veel (hoog)sensitieve mensen in mijn praktijk. Zij hebben bijvoorbeeld last van fysieke klachten die regulier medisch niet goed te verklaren zijn. Ze zijn bovendien vaak (over)gevoelig voor reguliere medicatie. Ze hebben last van de bijwerkingen of reageren anders op de gebruikelijke dosering van een medicijn. 

Klachten die goed te behandelen zijn met magnetiseren zijn vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn, darmklachten of exceem bijvoorbeeld. Maar ook gewrichtspijnen en andere medisch onverklaarbare pijnen. 

In een eerste consult nemen we ruim de tijd om de klachten te bespreken.

In natuurgeneeskundige consulten ligt de nadruk op energetische behandeling van lichamelijke klachten zoals bovengenoemde. De korte consulten zijn tevens geschikt als complementaire behandeling bij reguliere behandelingstrajecten zoals bijvoorbeeld als extra ondersteuning na operaties. Een kort consult duurt maximaal 45 minuten en heeft een lager tarief.

Als je naast energetische behandelingen ook behoefte hebt aan coaching of persoonlijke begeleiding met het omgaan van je klachten dan verwijs ik je naar mijn andere website waar trajecten met een mix van coaching en energetische therapie worden aangeboden >> www.dankh.nl

 

Wat klanten erover zeggen:

Ik ben van mijn klachten verlost

Ik kwam bij Patricia met langdurige ernstige, bijna dagelijkse hoofdpijn en zeer verkrampt slapen en ontwaken..Pijnstilling in deze hielp niet.
Na elf behandelingen kan ik zeggen dat ik nu van mijn klachten verlost ben. Ik kon letterlijk de verplaatsing van de energie voelen tijdens de behandeling, en heb het geheel ervaren als een weldaad.
Zeer zeker ook de omgang en aanpak van Patricia was een stimulans in het proces van verbetering van mijn klachten.
Mijn Dankh daarvoor.   

SdB

'Om samen te leven met een partner, die aan de ziekte van Alzheimer leidt, valt niet mee.'

Men noemt mij nu " mantelzorger". Mijn man is al jaren aan het dementeren. Hij heeft regelmatig woedeaanvallen, dat is te begrijpen, maar bijna niet vol te houden voor mij. Ik heb regelmatig last van buikpijn, een stijve pijnlijke rug, eczeem, slapeloosheid.

Wij zijn nu beiden een aantal keren door Patricia  behandeld. Mijn man wordt heel rustig, is beter aanspreekbaar, en ik ben van mijn rugklachten af, voel me gesteund. Ook met het eczeem gaat het de goede kant op. Ik voel me veel positiever, en probeer er wat van te maken. De behandelingen van Patricia voelen als een fijne ondersteuning , we zijn er heel blij mee. Ik weet dat het alleen maar achteruit kan gaan. Maar, we genieten van de goede momenten.

Coby

'De depressieve verschijnselen verbeterden snel.De behandeling heeft ook merkbaar effect op ontstekingen door reuma.'

Sinds december 2015 trad bij mij herhaaldelijk boezemfibrileren op. Het voelt naar maar is op zich niet erg en als je de bloedverdunners keurig volgens schema slikt zijn de risico's op trombose te verwaarlozen.

Rampzalig echter waren de vele bijverschijnselen ten gevolge van de door de cardioloog voorgeschreven bètablokkers om het hart rustig te houden. Het is niet nodig hier alle effecten te noemen maar met name de aanhoudende depressieve verschijnselen en aanhoudende extreme vermoeidheid (ook nog toen ik al geruime tijd gestopt was met medicijnen) waren voor mij aanleiding eind april naar Patricia te gaan.

De depressieve verschijnselen verbeterden snel en nu, eind oktober, zijn ze verdwenen en bijna vergeten. Ik denk er alleen aan vanwege dit schrijven en als ik het woord bèta zie.

De extreme vermoeidheid is sinds de behandelingen door Patricia zo goed als weg. Als het zich toch voordoet komt dat omdat ik net iets teveel vraag van mijzelf. Op advies van Patricia doe ik aan “energiebeheer”: Eerst mij afvragen wat ik aan kan en vervolgens op tijd stoppen. Dit werkt prima maar soms, bijvoorbeeld tijdens een verfklusje dat langer duurt dan ingeschat, kies ik toch wel voor afmaken. Dan maar even uitgeteld zijn en dat duurt nu ook niet meer een hele dag zoals voorheen. 

De vermoeidheid van voor de bètablokkers – door al langer bestaande gewrichts- en spierreuma met als gevolg een slechte lichamelijke conditie – is sinds de aanpak door Patricia licht verbeterd maar ook hier treedt sneller herstel op. De behandeling heeft ook merkbaar effect op ontstekingen door reuma: de steeds aanwezige pijn is afgenomen en zo nu en dan helemaal weg en als er een plek opspeelt is dit minder heftig en sneller weer rustig. En ook hier geldt de regel van energiebeheer.

Teye

Klachten onder controle gekregen

Ik ben voor lichamelijke klachten naar Patricia gegaan. Ik had hier al heel lang last van & de reguliere geneeskunde bracht mij niet verder.
Eindelijk heb ik met de energetische behandelingen en de coachgesprekken deze klachten onder controle gekregen. Angela, Helenaveen

Mijn pijn is minder geworden

Ik heb artrose en daarvan pijn in mijn knieën en enkels. Ik nam hiervoor elke dag pijnstillers. Door de behandelingen van Patricia ( handoplegging en magnetiseren) heb ik binnen 4 consulten mijn pijnstillers minder of niet hoeven innemen. Mijn pijn is minder geworden en m.n. mijn enkel is minder gezwollen. Lien, Bemmel

Minder zware pijnstillers

Ik heb artrose in mijn heup. Hier heb ik pijn aan en ik neem daar voor ook best zware pijnstillers. Na een aantal behandelingen bij Patricia kon ik minder pijnstillers innemen en ook minder zware. Daar voelde ik me wel beter over. Uiteindelijk heb ik zelf toch besloten een nieuwe heup te nemen. Marga, Nijmegen

Lucht en ruimte

Ik kwam met hartklachten, moeheid en niet goed door kunnen ademen. Na 4 behandelingen kon ik weer goed doorademen, er is lucht en ruimte gekomen. Ik voel me bevrijd. Ria, Nijmegen

Postief hanteren van ingrijpende (pijn)ervaringen

“Ik ben een tijd bij Patricia geweest i.vm. met pijnhantering en pijnbestrijding na verschillende valpartijen. De pijn is mede door de behandelingen verminderd. De healing heeft me geholpen om een positieve draai te geven aan een fundamenteel onthaastingsproces. Kernwoorden voor wat het teweeg heeft gebracht, zijn: vertraging, verzachting, vertrouwen, verbinding tussen hoofd, hart, handen en voeten, verbinding tussen hemel en aarde.”

“De handoplegging van Patricia heeft mij enorm gesteund in het ‘positief’ hanteren van een aantal ingrijpende (pijn)ervaringen. Het liefdevol omvatten van mijn voeten en het verbinding leggen tussen heup en voet en tussen links en rechts verzachtte letterlijk de fysieke pijnen en gaf ook een sterk gevoel van energiedoorstroming. Ik heb weer vrij veel energie en door een bewustere energiehuishouding voel ik op tijd aan wanneer ik aan pauzes, beweging of andere dingen toe ben.” Marian, Groesbeek

Een link tussen mijn onrust en de ganglion

 “Ik voelde altijd onrust en me niet 'thuis' bij mezelf en mijn leven. Ik had ook een ganglion (fysieke aandoening). Tijdens de sessie leek een link te ontstaan tussen mijn onrust en de fysieke verschijning van een ganglion. Alsof mijn emoties daarin weerspiegeld werden. Ik wilde van beide af, dus bleef ik de energetische therapie ondergaan.

Ik heb belangrijke stappen gezet op privé gebied en merk in mijn werk dat ik me ook daar veel rustiger voel, me niet gek laat maken (deed ik voorheen wel.. altijd op verwachtingen van anderen en taakgericht .. burn-out achter de rug) en zelfverzekerd beweeg in de dingen die ik doe. De ganglion heb ik uiteindelijk operatief laten verwijderen”. Henriette, Bladel